מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
מינהל החינוך הדתי

מדינת ישראל,

משרד החינוך

חודש סיון

share
שתפו עמוד:
חודש סיון

סִיוָן הוא חודש בלוח העברי, השלישי במספר לפי התורה והתשיעי לפי חז"ל. חודש זה חל בסוף תקופת האביב. 

יום האחדות הוא יוזמה של משפחותיהם של שלושת הנערים שנחטפו בשנת תשע"ד. במסגרתו מחולק פרס ירושלים לאחדות ישראל, אשר נועד להעלות על נס ארגונים ויחידים, בישראל ובעולם, הפועלים למען האחדות. במסגרת יום זה משתתפים למעלה ממיליון ישראלים וביהדות התפוצות.

חג השבועות (המכונה גם חג מתן תורה, חג הקציר או יום הביכורים) הוא חג ביהדות, השני מבין שלוש הרגלים. החג חל יום לאחר סיום ספירת העומר בת שבעת השבועות, ובלוח העברי הקבוע חל תמיד בו' בסיוון. בחג השבועות נוהגים לקרוא את מגילת רות.

השנה, בחודש זה גם תסתיים שנת הלימודים התשפ"ד.

יום האחדות – ג' סיון

"האחדות, שבאה מפני דרישת טובתו של כל יחיד, למטרת אהבת כל יחיד לעצמו היא אחדות מקרית, שיסודה היא אהבת הפרט העצמית, ואין סופה להתקיים, כי אין לה מרכז אמיתי, וגם כשהאחדות לכאורה מתגדלת סופה לשלהבת שנאה ומלחמת אחים, בהיות כל יחיד מושך להנאת עצמו. אבל האחדות שבאה מצד ההכרה בערך התכלית העליון שבא רק על ידי שלום הבריות, יסודתה באהבת הכלל באמת וסופה להתקיים, וכרבות ימיה כן תוסיף להתגדל ולהתחזק".
(הראי"ה קוק, עולת ראיה ח"א, עמ' רנ"ז)

חיבור למטרות חזון החמ"ד 

  • בין אדם לעצמו: "צריך שכל אדם ידע ויבין שבתוך תוכו דולק נר, ואין נרו שלו כנר חברו ואין איש שאין לו נר. צריך שכל איש יבין שעליו לעמול ולגלות את אור נרו ברבים, להדליקו לאבוקה גדולה ולהאיר לעולם כולו" (הראי"ה קוק).
  • בין אדם לאלוקיו: "וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ אֲנִי ה'"- ויקרא יט.
  • בין אדם לזולתו: "אנחנו חייבים במידת אהבה יתרה ונפלאה איש לרעהו" (הראי"ה קוק, "תעודת ישראל ולאומיותו").
  • בין אדם לעמו: "סמוך לעקבות המשיח מתרבה סגולת האחדות באומה, טמונה היא סגולה זו במטמון של קטרוגים ומריבות, אבל תוכו רצוף אהבה ואחדות נפלאה, שמעוררת הרגשה כללית לצפייה לתשועת הגוי כולו" (הראי"ה קוק, אורות הקודש, עמ' ע"ז, כ"ה).
  • בין אדם לארצו ולמדינתו: "עומק הרע ורוממות שורשו הרי הוא עומק הטוב, נמצא שעומק השנאה הרי הוא עומק האהבה. ואם נחרבנו, ונחרב העולם עִמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות, והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם" (הראי"ה קוק, אורות הקודש ג', עמ' שכ"ד).
  • בין אדם לכלל האנושות: "ישראל בתור אומה מיוחדת, ברוכה בעומק קדושתה ושאיפתה האלקית, משפיע הוא על כל ההיקף של כל העמים כולם, לעדן את הנשמה הלאומית שבכל עם, ולקרב את העמים כולם בכוחו למעמד יותר נשגב ויותר אצילי" (הראי"ה קוק, "אורות", עמ' קנ"א).

שבועות – ו' סיון

חג השבועות (המכונה גם חג מתן תורה, חג הקציר או יום הביכורים) הוא חג ביהדות, השני מבין שלוש הרגלים. 
החג חל יום לאחר סיום ספירת העומר בת שבעת השבועות, ובלוח העברי הקבוע חל תמיד בו' בסיוון.
בחג השבועות נוהגים לקרוא את מגילת רות.

הכנות לסיום שנה - י"ד - כ"ד סיון

כאנשי חינוך, הכנת ילדינו לימי החופשה, הינה משימה עם ערך יהודי ולאומי גדול ולעתים אף ערך מציל חיים, עלינו לקדם בימים אלו שיח מקרב בבחינת "בְּנִי, אִם-תִּקַּח אֲמָרָי וּמִצְו‍ֹתַי תִּצְפֹּן אִתָּךְ. לְהַקְשִׁיב לַחָכְמָה אָזְנֶךָ תַּטֶּה לִבְּךָ לַתְּבוּנָה". (משלי, ב).

חופשת הקיץ מהווה תקופה בשנה המעניקה לילדינו הזדמנות להביא לידי ביטוי, באופן עצמאי, ערכים ומיומנויות שטופחו לאורך שנה"ל. היכולת לתכנן זמן, לגבש סדר יום משמעותי, לחזק קשרים משפחתיים וחברתיים, לשמור על שגרת תפילה, להעמיק את לימוד התורה לשמה כמכונן זהות ציונית-דתית ועוד. חופשת הקיץ היא מנוף לצמיחה ולשם עלינו לכוון את ילדינו.

על כן, בכלל מוסדות החמ"ד אנו מקדישים את הימים הללו, הסמוכים ליציאה לחופשה, לעיסוק משמעותי בהכנת התלמידים וקהילת ביה"ס לקראת היציאה לחופשת הקיץ.

צוותי המורים יתכנסו לחשיבה משותפת על היעדים ומטרות החמ"ד במהלך חופשת הקיץ בהלימה לצרכי בית החינוך והקהילה.

בי"ט באייר, 27.5, בשעה 14:00-15:30 התקיים כנס ארצי מקוון לצוותים ויועצים: כלים ודרכי התמודדות עם אתגרי החופש הגדול.


לפניכם שיעורי הכנה לחופשה, ביניהם: מפתח הלב מתוך אמונה, לימוד והכנה לחופשה באמצעות ערכים הנלמדים בפרשות השבוע.